Rida

Att göra i Tiveden – Rida

Här i Tiveden så finns en av Sveriges vackraste ridleder. Sitt uppe på hästryggen och rid genom 30 mils långa fantastiska natur i Sveriges sydligaste vildmark.

Dessa leder binder samman Gårdsjö, Finnerödja, Granvik och Tived. Det största skogs- och gränslandet i området ligger mellan Västergötland och Närke, mellan Vänern och Vättern, 4 mil norr om Mariestad och 6 mil söder om Örebro.

För att rida här behövs ett ridledskort. I denna avgift så ingår bland annat utförliga kartor och information om service och mycket mer. När du rider genom dessa leder så finns det platser där ni kan stanna och äta, övernatta, hästlogi och annan service som ni kan tänkas behöva! För de som inte har en egen häst så finns det turridning.

För dig som har egen häst så kan du själv bestämma hur din ridsemester ska se ut, både vad den ska innehålla, hur lång den ska vara och vilka leder som du vill rida längs. Om du inte kan bestämma själv så kan du även välja ett paketförslag, och de paketförslagen hittar du på tiveden.se.

För dig som inte har en egen häst så finns det turridningsföretag. Då blir du guidad genom de djupa skogarna, vackra utsiktsplatser och trolska tjärnar. Detta passar både för dig som har ridit innan eller är nybörjare, och du kan rida lugna hästar i den takt som passar dig bäst.